vineri, 15 iulie 2016

Galaxy Note7: primele imagini cu sistemul de autentificare biometrică









Quick Gsm




Galaxy Note7: primele imagini cu sistemul de autentificare biometrică



Samsung a lansat de curând o tabletă care integrează tehnologia de scanare a irisului utilizatorului pentru autentificare biometrică, iar această tehnologie pare că va fi integrată şi în noul Galaxy Note7. Deja am văzut multe fotografii cu telefonul din toate unghiurile, însă noile imagini cu acesta dezvăluie interfaţa şi modul de operare al deblocării cu ajutorul scanării irisului utilizatorului. Din aceste imagini reiese că tot amprenta va rămâne cea mai rapidă metodă de securizare.
Imaginile cu Galaxy Note7 pornit în interfaţa de autentificare biometrică oferă instrucţiuni despre utilizarea acestei funcţii. Telefonul trebuie să fie la 25-35 cm distanţă de faţa utilizatorului, iar ochii trebuie să se încadreze în cercurile de pe ecran. Odată stabilită poziţia corectă, utilizatorul va desena din privire un model, într-un mod similar cu cel prin gesturi pe ecran, integrat de mulţi ani în sistemul de operare Android.

Tehnologia pare să folosească atât un senzor nou, care detectează mişcările ochilor, cât şi camera foto frontală obişnuită pentru a funcţiona, însă nu pare să fie tocmai rapidă. Având în vedere că este nevoie de poziţionarea telefonului într-o anumită poziţie pentru a putea detecta ochii utilizatorilor şi că aceştia trebuie să deseneze pe ecranul telefonului folosind ochii, o acţiune nu tocmai firească, este posibil ca nu foarte mulţi să apeleze la această soluţie.
În teorie însă, această tehnologie este mai sigură decât autentificarea prin parolă, amprentă sau recunoaştere a feţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu